Peru'da maden ocağına silahlı saldırı: 9 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

Peru'da maden ocağına silahlı saldırı: 9 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

Peru'da Poderosa şirketine ait bir maden ocağına silahlı saldırganlar girdi. Patlayıcı kullanarak girdikleri madende düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken 15 kişi ise yaralandı. Polis tarafından yapılan açıklamada, "Saldırganlar 'La Gota del Norte' adlı suç örgütünün üyeleri" ifadesi kullanıldı.

Peru'da Poderosa şirketine ait madene silahlı saldırı düzenlendi. Yetkililer, silahlı saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, saldırganların maden ocağına patlayıcı kullanarak girdiğini, şirketin iç güvenlik personeliyle 'şiddetli bir şekilde karşı karşıya geldiğini' ve dört kişiyi rehin aldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, polisin 'durumu kontrol altına aldığı', yedi kişinin tutuklandığı ve silahlara el konulduğu aktarıldı.

Polis yetkilisi Fernando Reategui, "Saldırganlar yasadışı madencilik, gasp ve suikastlarla bilinen 'La Gota del Norte' adlı bir suç örgütünün üyeleridir" dedi.

p2.jpg

Maden şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Bu, muhtelif olay bölgedeki güvenlik koşullarının giderek zayıflamasının bir sonucu" ifadesine yer verildi. Peru Ulusal Madencilik, Petrol ve Enerji Derneği saldırıyı kınayarak, hükümeti yasadışı madencilerin kurtarılmış bölgeler kurmak ve yerel nüfusu şiddet yoluyla boyun eğdirmek istediği bölgede düzeni yeniden tesis etmek için önlem almaya çağırdı.

Peru dünyanın ikinci büyük bakır üreticisi ve önemli bir gümüş ve altın üreticisidir. Madencilik bakanlığına göre Hindistan, İsviçre ve Kanada, Peru'nun altın ihracatının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN