Portekiz polisi maaşlarını protesto etti

Portekiz polisi maaşlarını protesto etti

Sivil kıyafetli binlerce polis memuru Portekiz'in başkenti Lizbon'da bir araya geldi. Maaşlarını protesto eden polisler, görevden ayrılan hükümetin yakın zamanda cezai soruşturma polisine (PJ) verdiği tehlike maaşındaki artışın aynısını talep etti.

Portekiz'de geçtiğimiz Kasım ayı sonlarında cezai soruşturma polisine (PJ) için ayda yaklaşık 700 euroya ulaşabilen ve geriye dönük olarak Ocak 2023'e kadar geçerli olan tehlike maaşı artışlarını onaylamıştı.

Başkent Lizbon'da toplanan binlerce polis memuru daha iyi maaşlar için protesto düzenledi. Kasım ayından bu yana, Kamu Güvenliği Polisi (PSP) memurları ve otoyollarda ve kırsal alanlarda devriye gezen Ulusal Cumhuriyet Muhafızları (GNR) üyeleri, ayrımcı muamele olarak tanımladıkları uygulamaları protesto etmek için birçok şehirde mitingler düzenledi.

SUP Polis Sendikası Başkanı Humberto de Carvalho, "PJ'ye uygulanan muamelenin aynısını talep ediyoruz (çünkü) bunun daha yüksek ücretlerle ilgisi var" dedi. Kendisi, PSP ve GNR üyelerinin 'pratik olarak PJ ile aynı yeterliliklere sahip olduğunu' da sözlerine ekledi.

portekizzz.jpg

Lizbon şehir merkezindeki bir meydanda toplanan protestocular, parlamentoya doğru sessiz bir yürüyüşe başladı ve orada sadece milli marşı söylemeyi planladılar.

İçişleri Bakanı Jose Luis Carneiro, geçici hükümetin artık ücret artışlarına karar veremeyeceğini ve "yeni bütçe sorumluluklarını üstlenmenin" 10 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıkan bir sonraki yönetime bağlı olacağını söyledi.

Polis sendikası derneği ASPP Salı günü yaptığı açıklamada, PSP'deki ortalama maaşının şu anda ayda 380 ila 420 euro arasında olduğunu, PJ'de ise bu rakamın bin euroya ulaştığını söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, GNR ve PSP'nin yanı sıra diğer polis güçlerinden profesyonellerin PJ'ninkine eşdeğer bir tazminat rejimine sahip olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN