Prens William’ın vaftiz annesinden ırkçılık istifası

Prens William’ın vaftiz annesinden ırkçılık istifası

Kraliçe 2. Elizabeth’in hayattayken en yakın yardımcısı olan Leydi Susan Hussey, katıldığı etkinlikte bir hayır kuruluşunun kurucusuna sorduğu belirtilen “ırkçı ve aşağılayıcı” sorular için özür diledi ve görevinden istifa etti.

Aile içi istismar mağdurlarını destekleyen Sistah Space adlı organizasyonun kurucusu, siyah İngiliz Ngozi Fulani, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Salı günü düzenlenen bir etkinlike kendisine etnik kökeni hakkında çeşitli soruların sorulduğunu söyledi. Fulani, Leydi SH ismiyle hitap ettiği ve konuşmaya şahit olanlar tarafından Prens William’ın vaftiz annesi Leydi Susan olduğu doğrulanan kişinin söyledikleri karşısında “serseme döndüğünü” söyledi. Buckingham Sarayı ise olaydan sonra yaptığı açıklamada sözlerin “kabul edilemez ve çok üzücü” olduğunu belirtti. Prens William’ın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Söylenenler kabul edilemezdi ve söz konusu kişinin derhal görevinden ayrılması doğru bir karar oldu. Toplumumuzda ırkçılığa yer yoktur” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN