Kral 3. Charles, çalışanlarına cebinden ikramiye ödeyecek

Kral 3. Charles, çalışanlarına cebinden ikramiye ödeyecek

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından tahta geçen 3. Charles, düşük maaş alan personellerine kendi cebinden ikramiye dağıtacağı ortaya çıktı. 3. Charles'ın enerji krizi yaşayan Avrupa'da faturaların artmasından dolayı bu kararı aldığı öğrenildi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen Kral 3. Charles, İngiliz basınında gündem oldu. 3. Charles’ın düşük maaş alan çalışanlarına kendi cebinden ikramiye dağıtacağı ortaya çıktı.

The Sun gazetesindeki habere göre, Kral 3. Charles’ın kendi çalışanlarına, maaşlarına ek olarak 600 sterlin (yaklaşık 13 bin 600 TL) destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

FATURALARINI ÖDEYECEK

Özellikle enerji krizi ile gündemde olan Avrupa’da faturaların artmasının ardından Kral’ın böyle bir karar aldığı ve personelin ödemelerini cebinden karşılamak için harekete geçtiği açıklandı. Maddi destek alacak personel arasında, hizmetçiler, aşçılar, bahçıvanlar ve uşaklar yer alıyor.

400-600 STERLİN ARASI ÖDEME

İngiliz The Sun gazetesine konuşan saraya yakın kaynaklar, yılda 30 bin sterlinden az kazanan personelin 600 sterlin ek ödeme alacağını, daha yüksek maaşlı personelin ise 400 sterline yakın bir ücret alacağını duyurdu.

Personele ödenecek ikramiyenin halktan toplanan vergi gelirleriyle değil Kral’ın özel gelirlerinden verileceği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN