Putin G20 zirvesine katılacak

Putin G20 zirvesine katılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kasım ayında Endonezya’nın Bali adasında yapılacak G20 zirvesi davetini kabul etti.

KARAR/ALMANYA

G20 Zirvesine ev sahipliği yapacak Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Rusya Devlet Başkanı Putin’in , Kasıma ayında Endonezya’nın Bali adasında yapılacak G20 zirvesine katılımı için yapılan daveti Kabul ettiğini açıkladı. Bu zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Wolodimir Zelenskiy de davet edildi.

Kremlin’den yapılana açıklamada ise “Rusya bu zirve için hazırlanıyor‘‘ açıklaması yapıldı ve katılımın ne şekilde olacağına yönelik bir beyan için erken olduğu ifade edildi. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo G 20 zirvesinin dünya ekonomisi için bir katalizatör görevi gördüğünü belirterek, Pandemi ve Ukrayna savaşının dünyadaki ekonomik istikrarı engelliğini söyledi. Widodo, Zelenskiy’i bu nedenle zirveye davet ettiğini belirtti.

Widodo, Zelenskiy’in kendisine silah sevkiyatı için talepte bulunduğunu ve bunu reddettiğini belirterek, insani yardım için ise her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Widodo, Putin’le de bir telefon görüşmesi yaptığını ve savaşı durdurması için çağrıda bulunduğunu dile getirdi.

Putin’i G20 zirvesine katılmaması için ABD ve Batı Ülkeleri daha önce Putin’in bu zirveye davet edilmemesi yönünde açıklamalar yapmış Çin ise buna karşı çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN