Putin yalnızları oynuyor: İlk kez tek başına kutladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önceki örneklerinde olduğu gibi halka açık bir kutlamada, diğer ibadet edenlere katılmak yerine Kremlin'deki bir katedralde Ortodoks Noel ayinine tek başına katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Noel'i yıllardır ilk kez başkent çevresindeki bölgeler yerine Moskova'da kutladığı bildirildi. Rus devlet televizyonu, Putin'in tek başına katıldığı Kremlin'deki Müjde Katedrali'nde Ortodoks rahiplerin Kutsal Liturji olarak bilinen gece yarısı ayininin videosunu yayınladı. Mavi bir ceket ve yüksek yakalı beyaz bir kazak giyen Putin, ayine katılan tek kişiydi.

Geçen yıl Paskalya'yı binlerce kişiyle birlikte katedralde kutlayan Putin, aynı yıl Noel'e de Moskova dışındaki bir konutunda tek başına katılmıştı.

KİLİSE PUTİN'İ DESTEKLİYOR

Rus Ortodoks Kilisesi Putin'in Ukrayna'daki savaşını destekliyor. Perşembe günü Moskova Patriği Kirill, her iki tarafı da Putin'in açıkladığı 36 saatlik Noel ateşkesine uymaya çağırmıştı.

"Kutsal Liturji" münasebetiyle verilen bir törende Ukrayna'yı Ortodoks kilisesinin Moskova ile uzun süredir devam eden bağları aleyhine önlem almakla eleştiren Kirill, Kiev'in Ukrayna'daki kiliseyi yok etmeye yönelik "acınası girişimleri" ile alay ederek, "Kardeşlerimiz için dua edelim ve bir gün bu şeytani ayartmaların rücu edeceğine inanalım" dedi.

İlgili Haberler