Putin'den Macron'u kızdıracak sınır dışı hamlesi

Putin'den Macron'u kızdıracak sınır dışı hamlesi

Rusya Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin ardından Batılı ülkeler tarafından ağır yaptırımlara tabi tutulmuştu. Bu yaptırımlara karşı misilleme kararı alan Rusya bu kapsamda 34 Fransız diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Ukrayna'daki kanlı savaş tüm hızıyla devam ederken Rusya diplomasi sahasında da hareket alanını genişletme çabalarını sürdürüyor.

Rus Dışişleri Moskova'daki Fransız büyükelçiliğinde görevli 34 diplomatı sınır dışı etme kararı aldıklarını ve ülkeyi terk etmeleri için 2 hafta süre verildiğini söyledi.

TALİMAT VERİLDİ

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya'daki Fransız diplomatik misyonlarının 34 çalışanı istenmeyen kişi ilan edildi. İlgili notanın büyükelçiye teslim edildiği tarihten itibaren iki hafta içinde Rusya topraklarını terk etmeleri talimatı verildi."

putin-macron.pngSavaş başlamadan önce Putin'i durdurmaya çalışan Macron'un başarısızlığa uğraması Avrupa'da alay konusu olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN