Siyasette 'Topal Ördek' durumuna düşen Macron'dan yeni çıkış: Avrupa 'savaş ekonomisi' vaziyetine girdi

Siyasette 'Topal Ördek' durumuna düşen Macron'dan yeni çıkış: Avrupa 'savaş ekonomisi' vaziyetine girdi

Fransa'da pazar günü yapılan parlamento seçimlerinin ilk turunda muhalefetin gerisinde kalarak 'topal ördek' konumuna düşen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesi ve Avrupa Birliği'nin ekonomi ekonomi politikasıyla ilgili çarpıcı bir çıkışta bulundu. Macron, ülkesinin ve Avrupa'nın 'savaş ekonomisi' vaziyetine girdiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'te düzenlenen uluslararası savaş silahları endüstrisi sergisi Eurosatory 2022'nin açılışında yaptığı konuşmada, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'ndan gelecek haftalarda askeri programa dair yasaları jeopolitik durumlar ışığında gözden geçirmelerini istediğini belirtti.

Fransa ve Avrupa'nın savaş ekonomisi vaziyetine girdiğini söyleyen Emmanuel Macron, ülkelerin uzun süre bu doğrultuda organize olacaklarını ifade etti.

Macron, Avrupa savunma sanayisinin daha fazla güçlendirilmesi çağrısı yaparak Avrupa'nın savunma endüstrisi ve teknolojik altyapısının güçlendirilerek daha sağlam ve talep edilir hale getirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

MACRON KİEV'E GİDECEK

Bu hafta Romanya ve Moldova'ya ziyaret gerçekleştirmesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı'nın, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bölgedeki NATO varlığını güçlendirmek üzere Romanya'ya sevk edilen 500 Fransız askerini ziyaret edeceği belirtiliyor. Fransa basını Macron'un, oradan Kiev'e geçerek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşeceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN