Putin'den Ukrayna ordusuna skandal çağrı: Darbe yaparsanız uzlaşmak kolay olur

Putin'den Ukrayna ordusuna skandal çağrı: Darbe yaparsanız uzlaşmak kolay olur

Rusya lideri Putin, Ukrayna ordusuna darbe yapma çağrısında bulundu. Putin, doğrudan orduya seslenerek "Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Onları insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin. Ukrayna ordusu hakimiyeti eline alırsa, uzlaşmak kolay olur" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ikinci gününde Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kritik bir açıklama geldi. Milli Güvenlik Konseyi toplantısında açıklama yapan Putin, Ukrayna ordusuna "Hakimiyeti elinize alırsanız uzlaşmak daha kolay olur" diyerek darbe çağrısında bulundu.

Putin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Sivillerin olduğu bölgelere saldırılmasını istiyorlar. ABD uzmanlarının eşliğinde yapıldığını biliyoruz. Kadınlarınızı çocuklarınızı insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin.

'HAKİMİYETİ ELİNİZE ALIRSANIZ UZLAŞMAK KOLAY OLUR'

Yabancı danışmanlardan, ABD’li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar. Şunu söylemek istiyorum; kendinizi koruyun ve elinize alın hakimiyeti. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neonazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız.

Askerlerimiz profesyonel şekilde görevlerini yapıyorlar. Kahramanlar çok önemli bir güvenlik görevi başındalar.

Bir kez daha Ukrayna Ordusu’na sesleniyorum. Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Onları insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin. Ukrayna ordusu hakimiyeti eline alırsa, uzlaşmak kolay olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN