Putin'in kiralık katillerinin patronundan çarpıcı iddia: Amerikalı generali transfer ettik

Putin'in kiralık katillerinin patronundan çarpıcı iddia: Amerikalı generali transfer ettik

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu Prigojine, ABD ordusundaki deniz piyadelerinin eski bir generalinin, şu anda birliklerinden birine komutanlık ettiğini söyledi. Yaklaşık 20’ye yakın Finlandiyalı paralı askerin Wagner bünyesinde görev yaptığını ve bu askerlerin oldukça başarılı olduğunu kaydeden Prigojine “Finliler özellikle cephede çok başarılı. Onlar, deniz piyadelerinin eski generali bir Amerikan vatandaşı tarafından komuta edilen Wagner’in İngiliz taburunda savaşıyor” dedi.

Suriye ve Ukrayna'da yaptıkları infazlarla tepki çeken ve 'Putin'in kiralık katilleri' olarak adlandırılan Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu Evgueni Prigojine, ABD ordusundaki deniz piyadelerinin eski bir generalinin, şu anda birliklerinden birine komutanlık ettiğini bildirdi.

Finlandiya’da yayımlanan Helsingin Sanomat gazetesine konuşan Wagner’in sahibi, paralı asker grubu içinde Finlandiya da içinde olmak üzere bir çok ülkeden paralı asker olduğunu bildirdi. AFP'nin aktardığına göre yaklaşık 20’ye yakın Finlandiyalı paralı askerin Wagner bünyesinde görev yaptığı ve bu askerlerin oldukça başarılı olduğunu kaydeden Prigojine, “Finliler özellikle cephede çok başarılı. Onlar, deniz piyadelerinin eski generali bir Amerikan vatandaşı tarafından komuta edilen Wagner’in İngiliz taburunda savaşıyor.” dedi.

WAGNER 2014'TE UKRAYNADAKİ SAVAŞ İÇİN KURULDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Prigojine, ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Prigojine, eylül ayında ilk kez Wagner’in 2014 yılında Ukrayna’daki savaş için kurulduğunu ve bu paralı asker grubunun Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika’da görev yaptığını kabul etmişti. Wagner’in, Libya, Suriye, Belarus ve Ukrayna dışında 23’e yakın Afrika ülkesinde faaliyette bulunduğu tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN