Rusya'da 'taşıyıcı annelik' yasaklanıyor mu?

Rusya'da 'taşıyıcı annelik' yasaklanıyor mu?

Rus Parlamentosu’nun Alt Kanadı Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, ülkenin anneler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların yabancılar için ‘taşıyıcı anne’ olmasını yasaklamak için yasal düzenleme yapacaklarını duyurdu.

Rus Parlamentosu’nun Alt Kanadı Duma Başkanı Vyacheslav Volodin anneler günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Volodin Telegram hesabından yaptığı açıklamada ‘taşıyıcı anne’ konusuna değindi.

HER TÜRLÜ ADIM ATILACAK

Rusya’da para karşılığı taşıyıcı anne olmak serbest. Ancak dini gruplar çocuk doğumunun “ticaret haline getirildiği” gerekçesiyle bu uygulamaya uzun zamandır şiddetle karşı çıkıyor. Volodin, konu ile ilgili tasarının aralık ayında Duma’nın gündemine geleceğini belirterek, “Yabancıların taşıyıcı annelik hizmetini kullanmasını yasaklayarak çocukları korumak için gerekli her türlü adım atılacak.” dedi.

Son birkaç yılda taşıyıcı anne Rus annelerden doğan yaklaşık 45 bin bebeğin yurt dışına götürüldüğünü kaydeden Volodin, “Çocuk ticareti kabul edilemez.” diye konuştu. Duma’dan sonra, Parlamento’nun Üst Kanadında oylanması gereken tasının yasalaşması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imza atması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN