Rus ordusunda sakal tartışması büyüyor: Bir tepki de Kadirov’dan

Rus ordusunda sakal tartışması büyüyor: Bir tepki de Kadirov’dan

Rusya’nın Ukrayna işgalinde Vladimir Putin’in destekçilerinden Çeçen lider Ramazan Kadirov, paralı asker şirketi olan Wagner’den Yevgeniy Prigojin'in ardından ordudaki sakal tartışmasını eleştirdi.

Neredeyse bir yılı dolduracak olan Ukrayna işgaline devam eden Rus ordusunda sakal yasağına tepkiler büyüyor. Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin'in sakal yasağı eleştirisinin ardından bir çıkış da Ramazan Kadirov’dan geldi.

Emekli korgeneral ve Rusya Parlamentosu’nun üyesi olan Viktor Sobolev, sakal, akıllı telefon ve tablet yasağını "askeri disiplinin temel bir parçası" olarak savunmuştu.

‘GÖRÜNÜŞE GÖRE BOŞ ZAMANI ÇOK’

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında birliklerinin rolünden bahseden Kadirov, Telegram hesabından "Görünüşe göre, Korgeneral Viktor Sobolev'in askeri davranış kurallarını düşünecek kadar çok boş zamanı var" diye kaydetti. Kadirov, Sobolev'in yorumlarını "açık bir provokasyon" olarak nitelendirerek, çoğunluğu Müslüman olan askerlerinin dini sebeplerden sakal bıraktığını söyledi.

Geçen hafta savunma teşkilatı ile arasındaki sürtüşme daha da aşikar hale gelen Wagner’in patronu Prigojin, Sobolev'in yorumlarını "saçma" ve "1960'lardan kalma adetler" olarak nitelendirdi.

YENİLGİLERİN ARDINDAN ELEŞTİRİLER ARTTI

Ukrayna'daki kuvvetleri büyük ölçüde yüksek komuta özerkliğinde hareket eden Kadirov ve Prigojin, Moskova ordularının sonbaharda peş peşe yenilgiye uğramasından bu yana Rus askeri yönetimine yönelik eleştirilerinde daha açık sözlü hale geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN