Rus vekil açıkladı: Kremlin ilhaka başlıyor

Rus vekil açıkladı: Kremlin ilhaka başlıyor

Rus Milletvekili Slutski, temmuz başında Ukrayna'nın, Rus ordusunun kontrolündeki bölgelerinin Rusya'ya katılması için referandum düzenleyebileceklerini açıkladı. Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya kanadından gelen bu açıklamayı daha önce "Referandum planladıklarını biliyorum" diyerek gündeme getirmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal operasyonu üç ayı geride bırakmışken dünyanın gözü yetkililerden gelen açıklamalarda. Son olarak Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Milletvekili Leonid Slutski, gelecek ay başında Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolündeki bölgelerin Rusya'ya katılması için referandum düzenlenebileceğini bildirdi. Ukrayna ile yapılan barış görüşmelerine de katılan Slutski, "Temmuzda bir referandum yapılma ihtimali olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Rus haber ajanslarının aktardığına göre; Slutski, "Oylamaların nerede yapılacağına dair tahminde bulunmayacağım ama kurtarılan bölgelerin aynı zamanlarda referandum yapacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, daha önce Rusya’nın Ukrayna'da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya gibi kentlerde bağımsızlık referandumu yapmayı planladığını öne sürmüştü. Rusya'nın Ukrayna'da kontrol ettiği bölgeleri ilhak etmeye hazırlandığı iddiaları da tartışma yaratmıştı. Herson’da Ukrayna para birimi yerine Rus rublesi kullanılmaya başlaması da bu iddiaları güçlendirmişti.

Rusya destekli ayrılıkçıların bulunduğu Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine taarruz başlatan Rus ordusu, son dönemde bölgede çok sayıda bölgeyi ele geçirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN