Rusya aktivist Kagarlitsky'i 5 yıl hapis cezasına çarptırdı

Rusya aktivist Kagarlitsky'i 5 yıl hapis cezasına çarptırdı

Rusya Temyiz Mahkemesi sosyolog ve aktivist Boris Kagarlitsky'nin cezasını, para cezası yerine beş yıl hapis cezasıyla değiştirdi. 64 yaşındaki Kagarlitsky 'terörü meşrulaştırmakla' suçlandı.

Rus medyasında çıkan haberlere göre, Rusya Temyiz Mahkemesi sosyolog ve aktivist Boris Kagarlitsky'nin cezasını, para cezası yerine beş yıl hapis cezasıyla değiştirerek önemli ölçüde ağırlaştırdı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşa karşı defalarca konuşan 64 yaşındaki Kagarlitsky, Rus yetkililer tarafından "terörü meşrulaştırmakla" suçlandı. Kagarlitsky ise suçlamaları reddediyor.

Rusya'da farklı bir mahkeme, Aralık 2023'te kendisine 600 bin ruble (6 bin 581 dolar) para cezası vermiş ve serbest bırakmıştı. Ancak savcılık cezaya itiraz etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN