Rusya Ukrayna'nın Sumi ve Zaporijya Bölgesine saldırdı

Rusya Ukrayna'nın Sumi ve Zaporijya Bölgesine saldırdı

Rus ordusu gün boyunca Ukrayna'nın Sumi Bölgesi sınırına 59 kez ateş açarak bölgede 300'e yakın patlamaya neden oldu. Rus güçlerinin düzenlediği saldırılarda iki kişinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin ise yaraladığını bildirildi.

Bölgesel Askeri İdare, Rus güçlerinin Sumi Bölgesindeki 13 sınır yerleşimine saldırarak iki kişiyi öldürdüğü ve sekiz kişiyi de yaraladığını bildirdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre yönetim, Seredyna-Buda'daki havan bombardımanında ise iki sakinin yaralandığını söyledi.

Günün erken saatlerinde Ukrayna Ulusal Polisi Hotin köyüne düzenlenen saldırıda iki polis memurunun öldüğünü ve altı polis memurunun da yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından yaralanan polisler hastaneye kaldırıldı.

Rus ordusu gün boyunca Sumi Oblastı sınırına 59 kez ateş açarak bölgede 300'e yakın patlamaya neden oldu. Hotin ve Seredyna-Buda'nın yanı sıra birçok topluluk ateş altında kaldı.

Saldırılarda insansız hava araçları, mayınlar, toplar, çoklu fırlatma roket sistemleri (MLRS), füzeler ve diğer silahlar kullanıldı.

RUSYA 11 BÖLGEYE 234 AYRI SALDIRI DÜZENLEDİ

Zaporijya Bölgesinin Valisi Ivan Fedorov, Rus güçlerinin çok sayıda yerleşime saldırarak bir sakini öldürdüğünü ve bir kişiyi ise yaraladığını söyledi.

Fedorov, Polohy bölgesindeki işgal altındaki Nove köyüne düzenlenen bombardımanda 76 yaşındaki bir sakinin hayatını kaybettiğini söyledi. Cephe hattındaki Orikhiv kasabasına düzenlenen topçu saldırısında 53 yaşındaki bir erkek ise yaralandı.

Fedorov'a göre Rus güçleri gün içinde 11 bölgeye 234 ayrı saldırı düzenledi. Topçu bombardımanına ek olarak saldırılarda drone, çoklu fırlatma roket sistemi (MLRS) ve hava saldırıları düzenlendi.

Saldırılar konutlara ve altyapıya zarar verdi. Fedorov, gün içinde 27 hasar raporunun geldiğini söyledi.

Zaporijya Bölgesinin bazı kısımları Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmeye devam ederken, Ukrayna kontrolündeki bölge Rus tarafından düzenli olarak saldırılara maruz kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN