Rusya: Ukrayna'ya saldırmayacağız

Rusya: Ukrayna'ya saldırmayacağız

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, "Ukrayna'nın Donbass'taki duruma güç yoluyla çözüm bulmaya dönük tüm provokasyonlarının bastırılacağını" söyledi. Gerasimov "Ukrayna ordusu, Donbass'ta ABD tarafından sağlanan Javelin tanksavar füze sistemlerinin kullanılmaya başlandığını, ayrıca Türk yapımı silahlı insansız hava araçları kullandıklarını açıkladı" dedi. Gerasimov Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair haberlerin yalan olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki gerilim hızla tırmanırken Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, yabancı ülkelerin Moskova'daki askeri ataşelerine bu bölgedeki duruma ilişkin Rus tezlerini anlatan bir brifing verdi.

Gerasimov, "Ukrayna'ya helikopterler, insansız hava araçları ve uçaklar tedarik edilmesi, Kiev'i keskin ve tehlikeli adımlara yöneltiyor. Ukrayna ordusu, Donbass'ta ABD tarafından sağlanan Javelin tanksavar füze sistemlerinin kullanılmaya başlandığını, ayrıca Türk yapımı silahlı insansız hava araçları kullandıklarını açıkladı. Sonuç olarak, ülkenin doğusunda bunlar olmadan da tırmanan durum daha da kötüye gidiyor" ifadelerini kullandı.

'SALDIRACAĞIMIZ HABERLERİ YALAN'

Gerasimov, "Ukrayna'nın Donbass'taki duruma güç yoluyla çözüm bulmaya dönük her türlü provokasyonun bastırılacağını" kaydederek Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair haberlerin yalan olduğunu söyledi.

Rusya'nın, kendi topraklarında yürüttüğü askeri faaliyetler için bildirimde bulunması gerekmediğine işaret eden Gerasimov, "NATO ülkeleri, Rusya topraklarında yapılan askeri birlik intikallerine aşırı önem veriyor. Askeri eğitimler sırasında birliklerin intikali, her ülkenin silahlı kuvvetleri için rutin bir uygulama. Askeri faaliyet, ulusal topraklarımızda yürütülüyor ve bildirim gerektirmiyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair basına yansıyan haberler yalan" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN