Putin yönetiminden kaçanlar tercih ediyor: Ruslardan Güney Kore’ye rekor sayıda iltica başvurusu

Putin yönetiminden kaçanlar tercih ediyor: Ruslardan Güney Kore’ye rekor sayıda iltica başvurusu

Güney Kore’nin yayınladığı iltica verilerinde Rusların yaptığı başvurular rekor kırdı. 2023 yılında binlerce Rus’un başvuruda bulunduğu kaydedilirken, gerekçe olarak en fazla dini ve siyasi baskı gösterildiği açıklandı.

Güney Kore Göçmenlik Servisi, ülkeye yapılan iltica başvurularına ilişkin 2023 yılı raporunu yayınladı. Güney Kore Adalet Bakanlığı’na bağlı Göçmenlik Bürosu’nun verilerine göre 2023 yılında yapılan iltica başvurularının son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı.

SIĞINMA TALEPLERİNDE 5 KAT ARTIŞ

Rapora göre, Güney Kore’ye 2023 yılında sığınma talebinde bulunanların başında ülkeleri Putin liderliğinde Ukrayna’yı iki yıldır işgal eden Rus vatandaşları geliyor. Ülkeden 2022 yılında bin 38 kişinin sığınma talep ettiği kaydedilen raporda, bu sayının 5 kat artış göstererek 5 bin 750’ye yükseldiği aktarıldı. Bu sayının rekor sayıda iltica talebinin yapıldığı 1994-2019 yıllarına kıyasla çok daha fazla olduğu kayıtlara geçti.

Raporda, Güney Kore’de 18 bin 838 sığınmacı ile ilk sırada yer alan Rusları 2 bin 94 ile Kazakistan, bin 282 ile Çin, bin 205 ile Malezya, bin 189’la Hindistan, 836 ile Moğolistan, 564 ile Türkiye’nin takip ettiği bilgisi yer aldı.

103 BİNİN 4 BİNİ KABUL EDİLDİ

İltica taleplerini de içeren katı göçmenlik yasalarıyla tanınan ülkede 1994-2023 yılı sonuna kadar 103 bin 760 kişi mülteci statüsü için başvuruda bulunurken, yalnızca 4 bin 52 kişi mülteci olarak ülkeye kabul edildi.

İltica başvurusu yapanların gerekçeleri arasında en fazla dini ve siyasi baskı gösterilirken, belirli bir sosyal gruba, ırka ya da milliyete mensup olmaktan dolayı ayrımcılığa uğramak da nedenler arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN