Rusya'dan çifte saldırı: Kiev ve Harkiv'e füze yağdırdı

Rusya'dan çifte saldırı: Kiev ve Harkiv'e füze yağdırdı

Rus ordusu, dün gece Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkiv kentine füze saldırısı düzenledi. Başkentte elektrik hatları hasar alırken, Harkiv'de şehrin merkezi caddelerinden birinde yolun hasar gördüğü bildirildi. Can kaybı veya yaralı olup olmadığı henüz netleşmedi.

Dünyayı sarsan savaşta bir yıl geride kalmışken Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Rus ordusu, dün gece saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Harkiv kentine füze saldırısı düzenledi.

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamasında, Rus ordusunun dün gece Kiev'e yoğun bir hava saldırısı daha düzenlediğini belirterek, başkente doğru Hazar Deniz bölgesinden X-101/555 tipi seyir füzelerinin fırlatıldığını kaydetti.

1-007.jpg

UKRAYNA: 20 DEN FAZLA HEDEF İMHA ETTİK

Popko açıklamasında, mevcut bilgilere göre Ukrayna hava savunma kuvvetlerince tüm hedeflerin imha edildiğini belirterek, "Ön bilgilere göre, başkentin çevresindeki hava sahasında hava savunma kuvvetleri tarafından 20'den fazla düşman hava hedefi tespit edilerek imha edildi" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ VEYA YARALI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Popko, imha edilen füze parçalarının kentin Desnyan semtinde elektrik hatları ve bir marketin pencerelerine hasar verdiğini kaydederek, ölü veya yaralı hakkında şimdilik bir bilginin alınmadığını bildirdi.

1-008.jpg

HARKİV'DE MERKEZİ BİR CADDE HASAR GÖRDÜ

Rus güçlerinin Harkiv kentine düzenlediği roket saldırısı sonucunda da şehrin merkezi caddelerinden birinde yol hasar gördü. Ekipler, olay yerinde çalışma yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN