Rusya'dan Ermenistan-Azerbaycan sınırına takviye

Rusya'dan Ermenistan-Azerbaycan sınırına takviye

Rusya, Ermenistan’ın güneyindeki Azerbaycan sınırına yakın iki yeni bölgeye ‘ilave güvenlik teminatı’ olarak asker gönderdi. Ermenistan’a yapılan Rus takviyesinin, altı hafta süren savaşın sonunda imzalanan anlaşma kapsamında olduğu belirtilirken, yaşanan bu gelişmenin Moskova’nın bölgedeki hakimiyetini perçinlediği ileri sürülüyor.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Rus haber ajansı Interfax’ta yer alan habere göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada “102. Rus askeri üssünün iki müstahkem mevkisi Syunik bölgesinde kuruldu” dedi. Azerbaycan ve Nahçıvan arasında bulunması nedeniyle stratejik bir konumda olan Syunik’teki Rus varlığıyla ilgili konuşan Paşinyan, “Bu sadece Syunik bölgesi için değil, Ermenistan için ilave bir güvenlik teminatıdır” dedi. 

Daha önce Ermenistan Savunma Bakanı, Syunik’te Rus varlığının artırılması ve Azerbaycan’a daha yakın asker konuşlandırılmasını istediğini söylemişti. 

Reuters’ta yer alan bir haberde, Dağlık Karabağ’daki Azerbaycan zaferinin ardından imzalanan antlaşmaya göre Rusya’nın bölgeye, barış gücü olarak 2 bin asker göndermiş olduğu bildirildi. Diğer yandan, savaşı bitiren anlaşma sonunda Rusya’nın bölgedeki etkinliğini artırması, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kazandığı Dağlık-Karabağ zaferini gölgelediği düşünülüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN