Rusya'dan, Suriye'de ABD kontrolündeki bölge sınırında devriye

Rusya'dan, Suriye'de ABD kontrolündeki bölge sınırında devriye

Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Sözcüsü, Rusya askerlerinin ABD öncülüğündeki koalisyonun kontrolündeki bölgeleri ayıran sınırda devriyeye başladığını söyledi.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Sözcüsü Viktor Kudinov, Suriye’deki Rus askerlerin Rusya ordusu ve ABD öncülüğündeki koalisyonun kontrolündeki bölgeleri ayıran sınırda devriyeye başladığını söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Kudinov, “Devriye görevine başlanan yer, uluslararası terörle mücadele koalisyonunun kontrolündeki ‘Doğu’ bölgesini ve Rus Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolündeki ‘Batı’ bölgesini ayıran sınır. Bu bölgelerde şimdiye kadar Rus askerleri tarafından devriye gerçekleştirilmemişti” ifadelerini kullandı.

Kudinov, söz konusu bölgede IŞİD’in uyuyan hücrelerinin bulunabileceğini, aynı zamanda Suriye yasalarının ihlal edildiği durumlara rastlanabileceğini belirtti.

Devriye görevinin başlıca amacının Rus güçlerinin orada olduğunu göstermek olarak açıklayan Kudinov, “Halka Rus askerlerinin burada ve yardıma hazır olduğunu göstermek önemli. İleride koşullar daha iyi hale getirildiğinde buralarda insani faaliyetler düzenlenebilir” dedi.

Kudinov, ilk devriyenin de sorunsuz geçtiğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN