Rusya'dan Trump'a Gazze tepkisi: Gerilimi artırıyor

Rusya'dan Trump'a Gazze tepkisi: Gerilimi artırıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’ne yönelik açıklamalarını "şok edici" olarak nitelendirerek, bu tür ifadelerin bölgedeki gerilimi artıracağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi ve bu tür ifadelerin bölgedeki gerilimi artıracağını belirtti. Trump'ın açıklamalarını "şok edici" olarak değerlendiren Zakharova, açıklamaların Orta Doğu'daki gerilimin tırmanmasına neden olacağını ifade etti.

zak

Zakharova, şu anki önceliğin ihtiyaç sahiplerine insani yardım sağlamak ve İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. Zakharova, popülist ve geçici çözümlerden kaçınılması gerektiğini, aksi takdirde sorunun çözülmesine yardımcı olmayacağını, aksine bölgedeki sorunları daha da derinleştireceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN