S-400'lerin kendine faydası yok: Ukrayna Kırım'da Rusya'nın gözbebeğini imha etti

Ukrayna, Kırım'da Rusya'nın en gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olan s-400 füze rampasını imha ettiğini duyurdu. Ukraynalı yetkililere göre, bu hamle, işgal altındaki Kırım yarımadasındaki stratejik bir lojistik üssü hedef alarak Rus ordusuna kritik bir darbe vurdu.

Saldırıda insansız hava araçları ve Ukrayna yapımı seyir füzeleri kullanıldı. Saldırı sonrası şehir yakınlarında alev topu ve duman bulutu görüntüleri paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım üzerinde Ukrayna'ya ait 11 insansız hava aracını imha ettiklerini açıklarken, kendi güçlerinin herhangi bir zarar görüp görmediğine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

NEPTÜN İLK GÖREVİNDE BAŞARILI

Bu operasyon, Ukrayna yapımı Neptün füzesinin ilk kez resmi olarak yerdeki bir hedefi vurmak için kullanıldığını gösteriyor. Neptün, Ukrayna'da tasarlanıp üretilen bir kara fırlatmalı anti-gemi füzesi olarak dikkat çekiyor.

Kırım, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya karşı direniş gösterdiği ve stratejik bir tedarik merkezi olarak önem taşıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanlarından Mıhaylo Podolyak, "Yarımadanın üzerindeki gökyüzünü açmamız gerekiyor ki Rus askeri ve depo altyapısını etkili bir şekilde yok edebilelim." şeklinde konuştu.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin dronları, saldırıda S-400 sisteminin radarlarını hedef aldı ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından ateşlenen Neptün seyir füzeleri, füze rampalarını etkisiz hale getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN