Scholz'dan AB zirvesi sonrası Türkiye açıklaması: Mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı

Scholz'dan AB zirvesi sonrası Türkiye açıklaması: Mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB liderler zirvesinin ardından Türkiye ile yeniden yoğunlaştırılacak mülteci mutabakatı müzakereleri ve Türk vatandaşları için vize kolaylıkları hakkında açıklamalar yaptı.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye ile olan ilişkiler ve mülteci anlaşması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Scholz, AB'nin Türkiye ile olan mülteci mutabakatını güncelleme yönünde çalışmalar yaptığını ve bu konuda müzakereleri yoğunlaştırmayı planladıklarını belirtti. Türkiye'nin stratejik bir ortak olarak önemini vurgulayan Scholz, "Türkiye her zaman kolay bir ortak olmasa da, pek çok konuda iş birliği yapmamız gereken önemli bir stratejik ortaktır" dedi.

VİZE KOLAYLIĞI MÜZAKERELERİ

Scholz, Almanya'nın AB Zirvesi'nde Türk vatandaşları için vize kolaylıkları sağlanması konusunda öncü bir rol üstlendiğini ifade etti. AB Komisyonu'nun göç anlaşması çerçevesinde bu yönde müzakereler yürütmesi için destek verildiğini söyleyen Scholz, "İyi bir iş birliği her iki tarafın da çıkarına olacaktır" şeklinde konuştu.

AB VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ

Zirve sonrası yayımlanan sonuç bildirgesinde, Türkiye ile son yıllarda gerilen ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı. Bildirgede, ilişkilerin geleceğinin Ankara'nın sergileyeceği yapıcı tavra bağlı olacağı belirtildi. Scholz bu konuda, Türkiye ile geleceğe yönelik olumlu bir perspektifin şart olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN