Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Seyahat planınızı bu listeye göre yapın

Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Seyahat planınızı bu listeye göre yapın

Uluslararası International SOS şirketi, gelecek yıl ziyaret edilecek en tehlikeli ve güvenli ülkeleri sınıflandırdı. En tehlikeli ülke sıralamasında Güney Sudan ilk sırada yer alırken, Danimarka en güvenli ülke oldu. Verilere göre Türkiye ise güvenlik kategorisinde orta riskli olarak görüldü.

Birleşik Krallık (BK) ve Singapur'da merkezleri olan sağlık ve güvenlik firması International SOS'in hazırladığı haritada sağlık, güvenlik, iklim değişikliği ve akıl sağlığı şeklinde 5 temel kategori kullanıldı. Kategoriler düşük, orta, değişken, yüksek ve çok yüksek risk derecelendirmeleriyle sınıflandırıldı.

Haritada, genel anlamda seyahat edilmesi en güvenli 5 ülkenin Danimarka, Lüksemburg, Norveç, İsviçre ve İzlanda olduğu belirtildi. En tehlikelilerse Güney Sudan, Afganistan, Suriye, Libya ve Somali.

SİYASİ ŞİDDET, SUÇ ORANLARI BELİRLEYİCİ

Verilere göre Türkiye, güvenlik kategorisinde orta riskli olarak görüldü. Bu kategoride Rusya, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Hindistan'ın yanı sıra Cezayir, Tunus ve Nijer'le Brezilya, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkeler yer alıyor.

Güvenlik kategorisinde siyasi şiddet, toplumsal ayaklanmalar ve suç oranları kriter olarak kullanıldı.

Söz konusu bölümde en yüksek riskli görülen yerlerse Güney Sudan, Ukrayna, Suriye, Irak, Afganistan, Yemen ve Libya oldu.

İklim değişikliği kategorisinde Türkiye yine orta riskli olarak sınıflandırıldı. Söz konusu kategoride aynı derecelendirmeyi alan ülkeler arasında Çin, Vietnam ve Tayland'ın yanı sıra Ukrayna, İran, Mısır, Kenya'yla Peru, Bolivya ve Venezuela gibi ülkeler var.

İklim değişikliği kategorisi, küresel ısınmanın insani kriz ve felaket yaratma riskine dair değerlendirmeler temel alınarak hazırlandı.

Bu bölümde en yüksek riskli yerler arasında Suriye, Irak ve Afganistan'a ek olarak birçok Afrika ülkesi var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN