Sınır tanımayan doktorlar Gazze'deki vahşeti anlattı: Sokaklar çürüyen cesetlerle dolu hayatta kalmak şans işi

Sınır tanımayan doktorlar Gazze'deki vahşeti anlattı: Sokaklar çürüyen cesetlerle dolu hayatta kalmak şans işi

Gazze'de yaşanan vahşetin boyutunu Sınır Tanımayan Doktorlar anlattı. Örgütün Gazze Lojistik Koordinatörü Ricardo Martinez, Gazze’de sokaklarda çürüyen cesetler olduğunu söyledi. Martinez Gazze’de su ve kanalizasyon erişiminin olmamasının yakın zamanda İsrail bombardımanı kadar ölümcül olabileceğini belirtti ve Gazze’de hayatta kalmanın tamamen şans işi olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Gazze Lojistik Koordinatörü Ricardo Martinez, Gazze’de sokaklarda çürüyen cesetler olduğunu söyledi. Kasım’ın son haftasındaki ateşkesin Gazzelilere yakınlarıyla zaman geçirme ve ölülerini gömme imkanı verdiğini aktaran Martinez, “Ateşkes sırasında pek çok kişi sokaklarda çürümeye terk edilmiş cesetleri gömmeye başladı. Kokuyu ve insanların çektiği acıyı hayal edebiliyor musunuz?” dedi.

'HAYATTA KALMAK TAMAMEN ŞANS'

Martinez Gazze’de su ve kanalizasyon erişiminin olmamasının yakın zamanda İsrail bombardımanı kadar ölümcül olabileceğini belirtti ve Gazze’de hayatta kalmanın tamamen şans işi olduğunu ekledi: “Gazze’nin güneyinde her yer o kadar kalabalık ki sürekli bir stadyumdaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Çok sayıda kişinin aynı tuvaletleri kullanması ve su pompalamak için yakıt olmaması nedeniyle kanalizasyonun taştığını, sokakta çocukların oynadığı alanlara ve yiyecek satan yerlere aktığını gördüm.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN