Putin'den gerilimi artıracak hamle! Listede ABD ve İngiltere dışında 15 ülke daha var

Putin'den gerilimi artıracak hamle! Listede ABD ve İngiltere dışında 15 ülke daha var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve İngiltere dahil olmak üzere "dost olmayan ülkeler" ile yapılan vergi anlaşmalarını kısmen iptal eden yasayı imzaladı. Onaylanan listede ABD ve İngiltere dışında 15 ülke daha var.

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi'nde yayımlanan yasaya göre, Putin'in "dost olmayan ülkeler" diyerek ilan ettiği ülkelerle gelir ve varlıklara yönelik çifte vergilendirmeyi kapsayan anlaşmaların hükümleri iptal edildi.

ABD VE İNGİLTERE DIŞINDA 15 ÜLKE DAHA VAR

Onaylanan listede ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, Güney Kore, Japonya, Ukrayna, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin yanı sıra Rusya'ya yaptırım uygulayan 15 ülke daha yer alıyor.

Putin, daha önce "dost olmayan ülkeler" diye adlandırılan bazı devletlerle yapılan vergi anlaşmalarındaki bazı hükümlerin iptal edilmesi yönünde karar imzalamıştı. Rusya, ülkeye yönelik "dost olmayan ülkeler" listesini 7 Mart'ta onaylamıştı.

'GERİLİM ARTACAK'

Kararla, Rusya'da faaliyet gösteren Batılı şirketlerin vergi yükünü artırması bekleniyor. Uzmanlara göre Rusya'nın kararı Batılı ülkelerle olan ilişkilerinin gerginliğini daha da artıracak bir adım. Rusya'nın yurt dışına olan yatırımlarını da olumsuz etkileyebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN