Siyonist yerleşimciler Müslüman mezarlığını yaktı

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki insanlık dışı muamelesi devam ediyor. Son saldırıda 15 Filistinli genç yaralanırken, Siyonist yerleşimciler de bir Müslüman mezarlığını ateşe verdi. Saldırıların ardından BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Wennesland, “Yangını derhal söndürün, tam ölçekli bir savaşa doğru sürükleniyoruz” uyarısında bulundu.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Filistinli gençlere saldırısında 15 kişi yaralandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarında şehit sayısının 30'a, yaralı sayısı 203'e çıktığını açıkladı. 

İşgalci güçlerin bölgedeki saldırıları devam ederken, Siyonist yerleşimcilerin de bir Müslüman mezarlığını ateşe verdiği öğrenildi.  

İSRAİL’E AİT ENERJİ SANTRALİ VURULDU 

İsrailli bir hükümet yetkilisi ve bir enerji sektörü yetkilisi Reuters haber ajansına verdiği demeçte, İsrail devletine ait bir enerji şirketine ait bir boru hattının gece saatlerinde Gazze'den roket saldırısıyla vurulduğunu söyledi. 

 

 

ŞAM KAPISI’NDA DA MÜDAHALE 

Öte yandan İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda da Filistinli gençlere müdahale etti. 

İsrail polisi, teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanan gençlere plastik mermi, ses bombaları ile saldırdı ve toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile tazyikli pis sus sıktı. 

Ayrıca bölgede bulunan Mustaribin olarak bilinen İsrail sivil giyimli özel polisleri de bir genci gözaltına aldı. 

İsrail, polisinin Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve çevresinde oluşturduğu gerginlik devam ediyor. 

ŞEHİT SAYISI 30'A, YARALI SAYISI 203'E ÇIKTI 

Bu arada, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son saldırılarıyla birlikte artan şehit ve yaralı sayısına ilişkin veriler paylaşıldı. 

Gazze Şeridi'ne İsrail'in düzenlediği saldırılarda şehit sayısının 10'u çocuk olmak üzere 30'a çıktığı belirtilen açıklamada, saldırılarda ayrıca, 203 kişinin de farklı şekillerde yaralandığı aktarıldı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail ve Filistin'in "tam ölçekli bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısı yaptı. 

Tüm tarafların gerginliği azaltma sorumluluğu taşıdığını ifade eden Wennesland, "Gazze'de yıkıma sürükleyen savaşın bedelini halk ödüyor" değerlendirmesi yaptı. 

NE YAŞANDI?

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı. 

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. 

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN