ABD'den rezil açıklama: Ölümler arasında bile ayrımcılık yaptılar

ABD'den rezil açıklama: Ölümler arasında bile ayrımcılık yaptılar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi ile görüştü. Görüşmede Blinken, hem İsrail'e hem de Filistin'e tansiyonu düşürme ve şiddete son verme çağrısı yaptı. Blinken ölen İsrailliler için başsağlığı dilerken, hayatını kaybeden Filistinliler için herhangi bir cümle sarf etmedi.

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi telefonda görüştü. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, görüşme ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

FİLİSTİNLİLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ

Blinken, görüşmede "İsrail'e yönelik roket saldırılarından" dolayı endişesini dile getirdi ve bu saldırılarda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Blinken'ın İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için başsağlığı dilememesi dikkati çekti. Blinken ayrıca İsrailli mevkidaşına 'ABD'nin İsrail'e olan sarsılmaz desteğini" bir kez daha dile getirdi.

ŞİDDETE ÇOK VERME ÇAĞRISI YAPTI

Mescid-i Aksa bölgesindeki şiddetin seyrini de ele alan 2 bakan, Şeyh Cerrah'taki Filistinlilere ait evlerle ilgili son durumu da ele aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Blinken, bir kez daha tüm taraflara tansiyonu düşürme ve aralarında çocukların da olduğu Filistinli ve İsraillilerin hayatlarına mal olan şiddete son verme çağrısında bulundu. Bakan ayrıca İsrailliler ile Filistinlilerin emniyet ve güvenlik içinde yaşayabilmeleri ve eşit derecede özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasiye sahip olabilmeleri gerektiği hususunun altını çizdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN