ABD'de Çin'in yeni yıl kutlamasına silahlı saldırı: Çok sayıda can kaybı var

ABD'de Çin'in yeni yıl kutlamasına silahlı saldırı: Çok sayıda can kaybı var

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Monterey Park şehrinde silahlı saldırı düzenlendi. Çin Yeni Yılı'nın kutlandığı bölgede, yerel saatle 22.00'de düzenlenen saldırıda can kaybı 10'a yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren Huu Can Tran ölü olarak ele geçirildi.

Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinin Monterey Park ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı 10’a yükseldi.

Los Angeles Şerif Departmanı’ndan yapılan açıklamada, “Olay yerine gelen polis ekipleri, işletmeye girdi ve çok sayıda vurulan kişi tespit etti. Olay yerine gelen Monterey Park İtfaiyesi, yaralılara müdahale etti. 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. En az 10 yaralı da en yakın hastanelere sevk edildi. Yaralıların bazılarının durumu kritik” denildi. Öte yandan şüphelinin arandığı aktarıldı.

2-001.jpg

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yaralıların sedyeler ile çevre hastanelere kaldırıldığı görüldü.

Silahlı saldırıya yönelik başlatılan geniş kapsamlı soruşturmaya Monterey Park Polis Departmanı, Kaliforniya Valilik Acil Servis Departmanı ve FBI Los Angeles Ofisi de katıldı.

SALDIRGAN ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Los Angeles Bölge Şerifi Robert Luna, ismi Huu Can Tran olarak tespit edilen zanlının, polisin minivan aracının etrafını kuşattığı sırada kendi silahından aldığı yara sonucu öldüğünü belirtti.

Luna, 72 yaşındaki Tran’ın saldırıdan sonra kaçtığı beyaz renkli minivanın Los Angeles'in güneyindeki Torrance şehrinde polisler tarafından tespit edilip kuşatma altına alındığını kaydetti.

Tran’ın ayrıca, aynı gece Alhambra’daki başka bir dans stüdyosundaki silahlı eylem girişimine kalkıştığına inanıldığını ifade eden Luna, saldırılarla ilgili başka bir şüphelinin aranmadığı bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN