Kabil'de bir patlama daha meydana geldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yine patlama meydana geldi. Patlamanın roket saldırısı nedeniyle olduğu söyleniyor. AP'nin verdiği bilgiye göre, bir çocuk hayatını kaybetti.

Afganistan basınının aktardığı bilgiye göre Kabil'de patlama meydana geldi. Havalimanı yakınında patlama sesi duyulduğu aktarıldı. Patlamanın nedeninin roket saldırısı olduğu söylendi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 YARALI VAR

Kabil polis teşkilatından bir güvenlik kaynağı, bir roketin başkentin 15. bölgesine isabet ettiğini aktardı. Patlama sonucu 1'i çocuk 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD'DEN KABİL'E ASKERİ SALDIRI

Reuters'ın iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD'nin Kabil'e askeri saldırı düzenlediğini aktarıldı. Taliban Sözcüsü Associated Press'e yaptığı açıklamada, "ABD'in hava saldırısından Kabil Havalimanı'na saldırı hazırlığındaki bir intihar bombacısı vuruldu" dedi.

iccc.jpg

BIDEN UYARMIŞTI

Kabil'de meydana gelen iki patlamanın ardından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini belirtmişti.

DAHA ÖNCE DE PATLAMA OLMUŞTU

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede 26 Ağustos Perşembe günü iki ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. İntihar saldırısıyla aynı gün, ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN