İsrail yine mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü var

İsrail yine mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü var

İsrail'in Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlediği katliam bir aydır devam ediyor. Gazze'de hastaneleri ve sivil yerleşimleri bombalamaya devam eden Tel Aviv, yine Bureij mülteci kampını vurdu. Saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 1 aydır sürüyor. Gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki el-Megazi Mülteci Kampı'na vuran İsrail ordusu yine bu kez Bureij mülteci kampını bombaladı.

30 gündür sivilleri hedef alan İsrail ordusunun saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770'e yükselirken bölgede can kaybı her geçen saat katlanarak artıyor.

Gazze Şeridi'ne adını veren Gazze bölgesindeki Bureij mülteci kampı, geçen perşembe günü de İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Bu saldırıda, en az 15 Filistinlinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Bureij mülteci kampı geçtiğimiz günlerde vurulan Nuseyrat mülteci kampının hemen yanında bulunuyor.

BUREİJ'DE 46 BİN MÜLTECİ YAŞIYOR

Bureij, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan nispeten küçük bir mülteci kampı olma özelliği taşıyor. Kamp, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) kayıtlı yaklaşık 46 bin Filistinli mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Son dakika haberinin detayları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN