Putin: Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazırız

Putin: Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazırız

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz'a Rusya'nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını söyledi. Putin ayrıca, "Yaptırımlar hafifletilirse gübre ve tarım ürünleri ihracatını artırabiliriz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devam eden Ukrayna Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşen Putin, Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

YAPTIRIMLAR HAFİFLETİLİRSE İHRACATI ARTIRIRIZ

Habertürk'te yer alan habere göre Putin, "Yaptırımlar hafifletilirse gübre ve tarım ürünleri ihracatını artırabiliriz" dedi.

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer de dün yaptığı açıklamada Rusya'nın esir takası için yeşil ışık yaktığını söylemişti.

ALMAN BASINI GÖRÜŞMEYİ DUYURDU

Alman basını görüşmeyi bildirdiği haberlerde Scholz ile Macron'un Putin ile görüşmesinin 80 dakika sürdüğünü duyurdu.

Söz konusu haberlerde görüşmenin 'Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşına ve bu savaşı sona erdirme çabalarına adandığı' bildirildi.

MACRON VE SCHOLZ'DAN DERHAL ÇEKİLME ÇAĞRISI

Basında çıkan haberlerde ayrıca Scholz ve Macron'un Putin'e askeri birliklerini derhal Ukrayna'dan çekme çağrısında bulunduğu belirtildi.

Putin ile Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin doğrudan görüşmesinin önerildiği konuşmada, ihtilafa diplomatik bir çözüm çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN