Putin'den Erdoğan'a teşekkür

Putin'den Erdoğan'a teşekkür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Erdoğan, Ukrayna ile gerçekleştirilen esir takası süreçlerinde önemli rol oynadı, kendisine minnettarız" dedi. ''Ukrayna müzakereler için hazır ise arabuluculuk çabaları gerekecek'' diyen Putin, Almanya'ya da mesaj gönderdi: Ukrayna konusunda büyük hata yapıyorlar

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya aralıksız saldırılarını sürdüren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana’da gerçekleştirilen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) ardından düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Putin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna ile esir takasındaki rolü için minnettarız, kendisi tahıl krizi konusunda da aktif rol oynadı" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca "Ukrayna müzakereler için hazır ise arabuluculuk çabaları gerekecek" diye ekledi.

Putin Ukrayna'daki sürece ilişkin ayrıca "Bugün yaşananlar hoş değil ancak doğru olanı, yapmamız gerekeni yapıyoruz" dedi. Putin, pişmanlıkları olup olmadığı sorusunda ise "Hayır" yanıtını verdi.

Rus lider ayrıca "NATO birliklerinin Rusya ile doğrudan çatışması küresel bir felakete yol açar" dedi. Putin "Umarım bunu söyleyenler böyle adımlar atmayacak kadar akıllıdır" diye ekledi.

Kısmi seferberlik konusuna da değinen Putin "Ek askeri seferberlik planı yok, önümüzdeki iki hafta içinde de seferberlik sona erecek" dedi.

G20 Zirvesi'ne katılıp katılmayacağına ilişkin ise Putin henüz kararını vermediğini belirtti.

Putin Biden ile görüşmesi için bir neden olmadığını da vurgularken Almanya'ya ise tepki gösterdi. Putin, hükümetin NATO'yla ilişkilere öncelik vermesinin bedelini Alman halkının ödediğini belirterek "Almanya, Ukrayna'da NATO'nun tarafında yer alarak hata yaptı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN