Üç başbakan Kiev'e gidiyor: Zelenskiy'e anlamlı destek

Üç başbakan Kiev'e gidiyor: Zelenskiy'e anlamlı destek

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana Kiev'e en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor. Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Ukrayna lideri Zelenskiy ile buluşacak. Görüşmede Ukrayna'ya geniş bir destek paketi sunulacağı öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 20 gündür devam ederken, bu sabah aralarında başkent Kiev ve birçok şehir Rus füzeleriyle yine hedef alındı. Bölgede çatışmalar tüm hızıyla sürerken Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Slovenya Başbakanı Janez Janša ve Çekya Başbakanı Petr Fiala savaş hakkında değerlendirmelerde bulunmak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girme kararı aldı. Üç başbakan Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşecek.

Kararı Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter'dan duyurdu. Fiala "Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile birlikte bugün Avrupa Konseyi temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve Başbakan Shmyhal ile görüşmek üzere Kiev'e gidiyoruz" diye yazdı.

ZİYARETİN AMACI DESTEK PAKETİ SUNMAK

Polonya'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada da, "Ziyaretin amacı, Ukrayna'nın egemenliği ve bağımsızlığına tüm Avrupa Birliği'nin açık desteğini teyit etmek ve Ukrayna devleti ve toplumuna geniş bir destek paketi sunmaktır" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN