Ukrayna, Türkiye'den boğazları kapatmasını talep etti

Ukrayna, Türkiye'den boğazları kapatmasını talep etti

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın Donbas bölgesine Rus askerlerinin girdiğini ilan etmesinin ardından Ukrayna'dan bomba sesleri yükseliyor. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den boğazları Rus gemilerine kapatmalarını istediklerini açıkladı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bodnar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''TÜRKİYE'DEN BOĞAZLARI RUS GEMİLERİNE KAPATMALARINI İSTEDİK''

Boğazların ve hava sahasının Rusya'ya kapatılması talebini Türkiye'ye ilettik. Ukrayna'ya yardım ediniz, Rusya'ya yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.

Tüm dünyayı Putin'e karşı koalisyon kurmaya özellikle bu bölgede savaşın genişletilmesini önlemeye çağırıyoruz. Biz şu an savaş halindeyiz. Savaş kurallarına uygun bir şekilde, tüm dünyaya uyanmaya çağırıyoruz.

Bugün Ukrayna hem sizin güvenliğinizi sağlıyor, tüm Türk halkı Ukrayna'yı destekleyecektir.

''BU SAVAŞI DA KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ''

Durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Uluslararası toplumun, Ukrayna ordusu ve Ukrayna toplumunun yardımı ile bu savaşı da kazanacağımıza inanıyoruz. Ama bugünü hiçbir zaman unutmayın. Çünkü 24 Şubat’ta dünya gerçekten değişti.

'UKRAYNA'YI NATO' YA ÜYE YAPARLARSA, SAVAŞTAN GALİP ÇIKAR'

Ukrayna, NATO üyesi olsaydı savaş çıkmazdı. NATO'ya üye ülkelerin hatayı düzeltme şansı var, Ukrayna'yı NATO'ya kabul edebilirler, Ukrayna'yı NATO' ya üye yaparlarsa, Ukrayna savaştan galip çıkar.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN