Söndürme çalışmaları devam ediyor: İspanya’daki orman yangını 4 bin hektarı kül etti

Söndürme çalışmaları devam ediyor: İspanya’daki orman yangını 4 bin hektarı kül etti

İspanyol ekiplerin yılın şimdiye kadarki en büyük orman yangınıyla mücadelesi iki gündür devam ediyor. Yüzlerce itfaiyecinin ve 20 yangın söndürme uçağının müdahale ettiği yangının başından bu yana 4 bin hektarı kül ettiği düşünülüyor.

İspanya’nın Valencia kentindeki Villanueva de Viver köyünde iki gün önce başlayan yangında 20 uçak ve helikopter ile 500’den fazla itfaiyeci, alevlerin kontrol altına alınabilmesi için çalışıyor. Yangında şu ana kadar 4 bin hektardan fazla alan kül olurken, 8 köy ve kasabada yaşayan bin 500 kişi evlerinden tahliye edildi.

icic.jpg

BİR KIVILCIMDAN BİNLERCE HEKTARA

Üç yıldır ortalamanın altında yağış alan İspanya’da uzun süredir kuraklık yaşanıyor. Avrupa Orman Yangınları Bilgi Sistemine (EFFIS) göre geçtiğimiz yıl ülkede 493 yangın çıkarken, 307 bin hektarlık alan zarar gördü.

Yerel Las Provincias gazetesine göre, yangını soruşturan polisler, yangının çalı çırpı toplamak için kullanılan bir makineden çıkan kıvılcımdan başlamış olabileceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN