Sudan’da hava saldırısı: 5’i çocuk 17 kişi öldü

Sudan’da hava saldırısı: 5’i çocuk 17 kişi öldü

Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışmalar sürerken, başkent Hartum’da gerçekleşen hava saldırısında 5’i çocuk olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sudan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent Hartum’un güneyindeki Mayo bölgesinde 5’i çocuk olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiği, 25 evin yıkıldığı bildirildi.

Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar sürüyor. Ordu, Hartum ve komşu Omdurman ile Bahri’de hava gücü avantajına sahipken, RSF ise yerleşim bölgelerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

‘EVLERDEN UZAK DURUN’

Ordunun dün ve bugün HDK’ye yönelik hava saldırılarını artırdığı, birkaç yerleşim bölgesini vurduğu belirtildi. General Yassir Al-Atta yaptığı açıklamada, halkı HDK’nin işgal ettiği evlerden uzak durma çağrısında bulunarak "Çünkü onlara nerede olursa olsun saldıracağız" dedi. HDK’den yapılan açıklamada ise Hartum’un batısında orduya ait bir savaş uçağının düşürüldüğü aktarıldı.

ÇATIŞMALARDA YIKIM ARTIYOR

Birleşmiş Milletler verilerine göre çatışma nedeniyle 2,2 milyon Sudanlı yerinden edilirken, binden fazla kişi hayatını kaybetti. Milyonlarca kişinin ise elektrik, su ve sağlık hizmetlerine erişimi kesildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN