Taliban'dan ABD'ye yeşil ışık: İyi ilişkiler kurmak istiyoruz

Taliban'dan ABD'ye yeşil ışık: İyi ilişkiler kurmak istiyoruz

ABD ile Taliban arasında vatandaşların ülkeden tahliyesi konusunda yaşanan '31 Ağustos' krizi ABD'nin Afganistan'dan çıkmasıyla sönümlendi. Taliban Sözcüsü Mücahid, ABD'nin çekilmesi sonrası yaptığı açıklamada, "ABD ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da hakimiyetini ilan etmesi sonrası Taliban ile ülkeler arasında diplomatik sürecin nasıl işleyeceği hala kesinleşmiş değil. Birçok ülkeyle birebir teması gerçekleştiren Taliban, yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi konusunda ise çok kararlı.

Bu doğrultuda ABD ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Başkan Joe Biden, 31 Ağustos'a kadar çekilmenin olacağını söylemiş ve ardından yaptığı bir başka açıklamayla çekilmenin uzayabileceğinin sinyalini vermişti. Taliban'ın 'kırmızı çizgi' olarak ilan ettiği çekilmede 31 Ağustos tarihinin ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın yaptığı açıklama ile esneyebileceği anlaşılmıştı. Sullivan, Taliban'ın 31 Ağustos'tan sonra güvenli geçişe izin vereceğini açıklamıştı.

"ABD İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ"

Taliban Sözcüsü Zabihulah Mücahid, ABD'nin Afganistan'dan tamamen çekilmesinin ardından yaptığı son açıklamada, "Bu zafer hepimizin" dedi.

Taliban'ın ABD ile iyi diplomatik ilişkiler kurmak istediğini söyleyen sözcü, "ABD ve dünyayla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Hepsiyle iyi diplomatik ilişkilere açığız" dedi.

Taliban yetkilileri ayrıca, ABD'nin çekilmesinin ardından Kabil'deki havalimanında sembolik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN