Taliban'dan kan donduran infaz! Ünlü sanatçıyla önce çay içti sonra öldürdü

Taliban'dan kan donduran infaz! Ünlü sanatçıyla önce çay içti sonra öldürdü

Taliban, ''İslam'da müziğin yasak olduğunu" açıklamasından birkaç gün sonra bir Afgan halk sanatçısı Fawad Andarabi'yi evinde infaz etti.

Associated Press, Taliban'ın halk sanatçısı Fawad Andarabi'nin evinde önce arama yaptığını, çay içtiklerini daha sonra ise başından vurarak öldürüldüğünü öne sürdüler. Eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi de sanatçının öldürüldüğünü doğrulayan bir tweet attı. Mesud, ''Fawad vahşice öldürüldü'' dedi.

fawad-andarabi.jpg

Ghicak adı verilen yaylı bir ud çalan ve geleneksel şarkılar söyleyen Fawad Andarabi öldürüldü. Fawad'ın oğlu Jawad, Andarabi Vadisi'ndeki cinayet hakkında ''Çiftlikte onu başından vurdular'' dedi.

taliban-afganistan.jpg

Associated Press'e konuşan aile de evlerinde arama yapıldığını örgütün çay içtiğini daha sonra ise Fawad Andarabi'nin evden zorla dışarı çıkarılıp öldürüldüğü söyledi.

''VAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER''

Eski içişleri bakanı Mesud Andarabi de sanatçının öldürülmesini attığı tweetle duyurdu. Mesud, ''Andarab'da Taliban vahşeti devam ediyor. Bugün bu vadiye ve halkına neşe getiren folklorik şarkıcı Fawad Andarabi'yi vahşice öldürdüler. Burada söylediği gibi “güzel vadimiz… atalarımızın toprakları…” Taliban'ın vahşetine boyun eğmeyecek'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN