'Tarihin en uzun süren kasırgası'nda ölü sayısı 500'ü geçti

'Tarihin en uzun süren kasırgası'nda ölü sayısı 500'ü geçti

Afrika'nın doğusunda etkili olan Freddy Kasırgası'nda acı bilanço katlanıyor. Kasırgada ölenlerin sayısı 522'ye ulaştı, kaybolanları arama kurtarma çalışması ise sürüyor.

Afrika'nın doğusunda bir aydan uzun süredir etkili olan Freddy Kasırgası'nda can kaybı artıyor.

Kasırganın yol açtığı sel ve heyelanlarda Malavi'de 438, Mozambik'te 67, Madagaskar'da ise 17 kişi hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 522'ye ulaştı. Sular altında kalanları ve kaybolanları arama kurtarma çalışması ise halen sürüyor.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ YERİNDEN OLDU

Birleşmiş Milletler, felaketin 500 bin kişiyi olumsuz etkilediğini ve sadece Malavi'de 345 bin kişinin yerinden olduğunu açıkladı. Evlerini kaybedenler derme çatma kamplarda barınmaya çalışırken, yolların hasar görmesinden ötürü bazı bölgelere erişim sağlanamıyor.

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, Freddy Kasırgası'nda hayatını kaybedenler için 14 günlük yas ilan etmişti. Dünya Meteoroloji Örgütü, bir aydan fazla süren Freddy'nin, tarihin en uzun süren kasırgası olabileceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN