Tesla işçileri cinsel tacizden dolayı şirkete dava açtı

Tesla işçileri cinsel tacizden dolayı şirkete dava açtı

ABD menşeli Washington Post'tun hazırladığı habere göre Kaliforniya'daki Fremont'taki Tesla fabrikasındaki kadın işçiler cinsel tacizden dolayı şirkete dava açtı. Alameda İlçe Yüksek Mahkemesi'nde fiziksel, sözlü ve başka şekillerde taciz üzerine altı cinsel taciz davası açıldı.

Bu davalar, geçen ay Tesla işçisi Jessica Barraza'nın şirkete dava açmasını takip etti. Barraza, Fremont'taki fabrikanın "yaygın bir cinsel taciz" yuvası olduğunu belirtmişti.

Her dava dosyasının giriş paragrafında, "Tesla, işçileri için güvenli ve saygılı bir ortamı teşvik ettiğini açıkça iddia etse de, gerçek şu ki Tesla, Fremont tesislerinde çalışan kadınları yıllardır kabus gibi yaygın cinsel taciz koşullarına maruz bırakıyor" denildi.

Taciz davası açan kadınlardan biri olan Eden Mederos, fabrikadaki taciz ortamının patron tarafından teşvik edildiğine işaret ederek, Elon Musk'ın bazı tweetlerinin müstehcen olduğunu ve "teknisyenlerin daha da kötüleşmesine neden olduğunu" söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN