The Guardian'dan Gazze'den kaçmak isteyen Filistinlilerle ilgili 'Komisyoncular' 10 bin dolara hayat satıyor

The Guardian'dan Gazze'den kaçmak isteyen Filistinlilerle ilgili 'Komisyoncular' 10 bin dolara hayat satıyor

İsrail'in aylardır işgal ettiği Gazze'deki insanlık dramına bir yenisi daha eklendi. The Guardian'a göre, bölgede ağır bombardıman altında hayata tutunmaya çalışan Filistin halkı, 'komisyonculara' 10 bin dolar kadar rüşvet ödeyerek Refah Sınır Kapısı'ndan ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor.

İsrail güçlerinin Gazze'yi abluka altına almalarından bu yana neredeyse 100 gün geçti. Resmi rakamlara göre Gazze'de 23 bini aşkın kişi feci şekilde yaşamını yitirdi. Geride kalan bölge halkı ise evlerini terk ederek sınırdan geçmeye çalışıyor.

Mısır istihbaratıyla bağlantılı olduğu iddia edilen kişiler ise Gazze'nin tek çıkış kapısı olan Refah'tan geçmek isteyenleri adeta dolandırıyor.

The Guardian'ın araştırmasına göre, Gazze'yi terk etme konusunda çaresiz kalan Filistinliler, Mısır üzerinden bölgeden çıkmalarına yardımcı olmak için komisyonculara 10.000 dolara (7.850 £, 300 bin Türk Lirası) kadar rüşvet ödüyor.

'CEHENNEMDEN ÇIKMAYA ÇALIŞAN İNSANLARI SÖMÜRÜYORLAR'

Guardian'ın haberine göre, ABD'deki Filistinli bir kişi, üç hafta önce eşini ve çocuklarını listeye almak için 9 bin dolar ödediğini iddia etti. Aile, 7 Ekim saldırılarından bu yana okullarda barınıyor. Seyahat gününde, kendisine çocuklarının isimlerinin listelenmediği ve fazladan 3 bin dolar ödemek zorunda kalacağı söylendi.

ABD'li kişi ise yaptığı açıklamada, "Gazze'de acı çeken, cehennemden çıkmaya çalışan insanları sömürmeye çalışıyorlar" Ailesi henüz ayrılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN