TIME, İranlı kadınları 'Yılın Kahramanları' seçti

TIME, İranlı kadınları 'Yılın Kahramanları' seçti

ABD merkezli TIME dergisi, İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini için sokağa dökülen İran kadınlarını 'Yılın Kahramanları' olarak değerlendirdi.

Dünyanın önde gelen dergilerinden TIME, İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "ahlak polisi" tarafından gözaltında alındıktan sonra ölmesinin ardından protesto için sokağa çıkan İran kadınlarını "Yılın Kahramanları" olarak seçti.

"YILIN KİŞİSİ" ZELENSKİY

Protestoların bu kadar uzun sürmesinin pek çok nedeni arasında, şikayetin meşruiyetinin farkında olan hükümetin "doğru düzgün yanıt verememesi" olduğunu belirten TIME, öte yandan "Yılın Kişisi" ödülünü de Rusya işgalindeki Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e verdi.

İran'da protestolar

En az 470 kişinin ölümüne ve 18 binden fazla kişinin tutuklanmasına neden olan protestoların şiddetle bastırılmaya çalışılmasına rağmen gösteriler ülke genelinde devam ediyor.

Muhalefete yakın "Iran International" portalı tarafından yayınlanan videolara göre başkent Tahran'ın Pars, Sattarkhan, Ekbatan ve Majidie gibi çeşitli mahalle ve kenar mahallelerde gösteriler düzenleniyor. Diğer protestolar ise Tahran'ın kuzeydoğusundaki Alborz eyaletine bağlı Karaj kentinde ve İran Kürdistan eyaletine bağlı Sanandaj'da gerçekleşiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN