Trudeau’ya Avrupa Parlamentosu’nda soğuk duş: 'Yöntemleriniz en kötü türden diktatörlük'

Trudeau’ya Avrupa Parlamentosu’nda soğuk duş: 'Yöntemleriniz en kötü türden diktatörlük'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili konuşma yapmak üzere Avrupa Parlamentosu'nda bulunan Kanada başbakanı Trudeau'ya, parlamentonun Hırvat üyesi ve eski yargıç Mislav Kolakusiç'ten sert eleştiri geldi. Koronavirüs karşıtı protestolarıyla bilinen Özgürlük Konvoyu üyelerine hükümetin sert müdahalelerini hatırlatan Kolakusiç, Trudeau'ya, "Yöntemleriniz en kötü türden bir diktatörlük" dedi.

Kanada'lı kamyoncuların yılın ilk günlerinde başlattığı ve koronavirüs yasaklarını hedef alan "Özgürlük Konvoyu" gösterileri, hükümetin sert müdahalesiyle bastırılmıştı. Müdahalelerin ardından gösterilere katılanlara çok daha katı kısıtlamalar getirilmiş ve banka hesaplarına dahi el konulmuştu. Söz konusu müdahaleler ülkede ve dünyada büyük tepkilere neden olmuş ve hükümete temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı eleştirileri yöneltilmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avrupa Parlamentosu'nda konuşmak üzere dün Brüksel'deki bir askeri üsse indi. Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı Atlantik ülkelerinin birlikte çalışması gerektiği mesajlarını veren Trudeau, demokrasi çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nun Hırvat Üyesi ve eski yargıç Mislav Kolakusiç ise Trudeau'nun ardından söz alarak kürsüye çıktı. Kanada'daki protestoculara gösterilen sert müdahaleleri eleştiren Kolakusiç, Trudeau'ya dönerek başladığı konuşmasında, "Size göre bunlar liberal yöntemler olabilir, dünyanın birçok vatandaşı için en kötü türden diktatörlüktür" dedi.

"ARAMIZDA TEMEL DEĞERLERİ AYAKLAR ALTINA ALANLAR VAR"

Söz konusu müdahalelere atıfta bulunan Kolakusiç, Yüzyıllar boyunca edindiğimiz haklarımızı savunmak için ben de dahil çoğumuz kendi özgürlüğümüzü ve kendi hayatımızı riske atmaya hazırız" dedi.

"Maalesef bugün aramızda bu temel değerleri ayaklar altına alanlar var" diyen Kolakusiç, Trudeau'ya dönerek, "Bir zamanlar modern dünyanın sembolü olan Kanada, son aylarda yarı liberal çizmeniz altında sivil hak ihlallerinin sembolü haline geldi" diye konuştu.

"KADINLARI NASIL ATLARLA EZDİĞİNİZİ İZLEDİK"

Protestolara müdahale sırasında Kanada atlı polisinin yürüteç kullanan bir kadını çiğnediğini hatırlatan Kolakusiç, Trudeau'nun Acil Durumlar Yasasını konvoy protestocularının ve bağışçıların banka hesaplarını dondurmak için nasıl kullandığına da değindi.

Kadınları nasıl atlarla ezdiğinizi, bekar anne babaların banka hesaplarını bloke ederek çocuklarının eğitim ve ilaçlarını bile ödeyemediklerini, ev kredilerini ödeyemediklerini izledik" diyen Kolakusiç, "Size göre bunlar liberal yöntemler olabilir, dünyanın birçok vatandaşı için en kötü türden bir diktatörlüktür" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha detaylı okuma yapmak için buraya tıklayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN