Trump'ın Finans Direktörü Weisselberg 'suçunu itiraf' etti

Trump'ın Finans Direktörü Weisselberg 'suçunu itiraf' etti

Eski Başkan Donald Trump'ın sahibi olduğu aile şirketi Trump Organizasyonu’nun uzun süredir Finans Grubu Başkanlığı’nı (CFO) yapan Allen Weisselberg, "vergi kaçırma"dan suçlu bulundu.

Donald Trump'la ilk kez 1970'lerde Trump'ın babası için çalışmaya başladığında tanışan Allen Weisselberg, bugün hakim karşısına çıktı. Manhattan Bölge Savcısının Donald J. Trump ve aile şirketi hakkındaki daha geniş soruşturmasında işbirliği yapmayı reddeden Weisselberg, Trump Organizasyonu'nun finans direktörü olduğu dönemde vergi kaçırmak için yıllarca süren bir planı yürütme suçlamalarını kabul etti.

Weisselberg, "komplo, vergi dolandırıcılığı, büyük hırsızlık ve iş kayıtlarında tahrifat" da dahil olmak üzere 15 suçlamanın hepsinden suçlu bulundu.

Weisselberg'in, Hakim Juan Merchan, Manhattan'daki Riverside Drive'da lüks bir daire, birden fazla Mercedes Benz arabası, nakit para, özel okul da dahil olmak üzere yanlış bir şekilde bedel bildirdiğini kabul ederek vergi kaçırma planı hakkında bir dizi soruya defalarca "Evet, Sayın Yargıç" yanıtını verdiği görüldü.

Weisselberg'in, mahkemeyle yaptığı "suçunu itiraf" anlaşması, eski Başkan Trump'ın emlak portföyünün değeri hakkında yanlış mali tablolar sunarak vergi makamlarını, borç verenleri ve sigorta komisyoncularını bilerek yanlış yönlendirip yönlendirmediğine odaklanan, Trump'ın kendisine karşı açılan ceza davasında işbirliği yapmasını içermiyor.

Bir sonraki duruşması ekim ayında yapılacak olan Weisselberg'in 5 ila 15 yıla kadar hapis cezası alma ihtimali bulunuyor.

Trump önceki hafta, şirketlerine ait gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıklarının değerini finansal tablolarda hile yaparak yanlış yansıttığı gibi bir çok iddiayla ilgili soruşturma yürüten New York Başsavcısı Letitia James'e, ABD anayasasının Beşinci Ek Maddesi'nden doğan susma hakkını kullanarak, soruları yanıtlamayacağını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN