Trump'ın hareketi Finlandiya Cumhurbaşkanı'nı kızdırdı

Trump'ın hareketi Finlandiya Cumhurbaşkanı'nı kızdırdı

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Beyaz Saray'da ağırlayan Trump'ın kameraların önünde Niinistö'nün bacağına vurması az kalsın diplomatik krize neden oluyordu.

ABD Başkanı Donald Trump dün gece Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü ağırladı. Oval Ofis’te kameralar önün geçen iki lider burada gazetecilere açıklama yaparken Trump’ın yaptığı bir hareket ise ortalığı karıştırdı.

ABD’nin gündemini meşgul eden azil önerisi ve Ukrayna Cumhurbaşkanı’yla yaptığı telefon görüşmeleri başta olmak üzere birçok soruyu yanıtlamak zorunda kalan Trump’ın yaptığı bir hareket ise geceye damgasını vurdu.

TRUMP 'DOSTANE' DEDİ AMA İKNA EDEMEDİ

Bir muhabirin, dünyanın en mutlu ülkesi ve 2 yıldır Dünya Mutluluk Raporu’nda birinci olan Finlandiya’dan ABD’nin neler öğrenebileceğini sorması üzerine Trump, “Finlandiya mutlu bir ülke” dedikten sonra eliyle Niinistö’nün dizine vurmasına Fin lider beklenmedik bir tepki verdi. Niinistö Trump'ın davranışından hoşlanmadığını eliyle yaptığı sert bir işaretle belli etti. Bunun üzerine Trump, "Dostane bir temas" diyerek durumu toparlamaya çalıştı. 

Daha önce başka liderle yaptığı el şakalarıyla gündeme gelen Trump, bu kez Beyaz Saray'da soğuk bir ortamın oluşmasına neden oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN