Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 1 kişi öldü 97’si kurtarıldı

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 1 kişi öldü 97’si kurtarıldı

Tunus açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan 3 teknenin batması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 97 göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Tunus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'de düzensiz göçmenleri taşıyan 3 teknenin battığı belirtildi.

Olayda 97 göçmenin kurtarıldığı aktarılan açıklamada, yaşamını yitiren bir kişinin ise cesedine ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, düzensiz göçmenlere ait teknelerin Akdeniz'deki Tunus'a ait Kerkanah adası ve Safaks kenti açıklarında battığı kaydedildi.

Afrika'nın kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz'den yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çıkış noktası olarak görülüyor.

Her yıl binlerce düzensiz göçmen daha iyi bir yaşam umuduyla Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Düzensiz göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN