Türk iş adamına ABD'de "Fethullah Gülen'e komplo kurma" suçlaması

Türk iş adamına ABD'de "Fethullah Gülen'e komplo kurma" suçlaması

ABD'de özel yetkili bir savcının Trump ve ekibine karşı başlattığı soruşturmaya FETÖ ve Türk iş adamını da kattı. FETÖ'ye karşı lobi faaliyetleri yürüten Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) eski Başkanı Ekim Alptekin, iddianamede "imam, hayırsever ve yazar" olarak tanıtılan örgütün lideri Fethullah Gülen'e komplo kurmakla suçlanıyor.

ABD'de geçtiğimiz sene 17 Aralık'ta başlatılan bir soruşturmada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hakkında övücü ifadeler kullanıldı. Soruşturmada FETÖ ile mücadele için lobi faaliyetleri yapan Eski TAİK Başkanı Ekim Alptekin ise FETÖ'ye komplo kurmakla suçlanıyor. 

ELEBAŞI GÜLEN'E HAYIRSEVER TANIMLAMASI

Trump ve ekibini araştıran ABD’li özel yetkili savcı tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ elebaşı Gülen “hayırsever”, “imam” ve “yazar” olarak yerini aldı. İddianamede FETÖ aleyhine lobi faaliyetleri yürüten Ekim Alptekin, Gülen’e komplo kurmakla suçlandı. 17 Aralık 2018’de yayınlanan davanın ilk duruşması 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde görülüyor. 

FETÖ'YE KARŞI TRUMP'IN EKİBİ İLE ANLAŞMA

Eski TAİK Başkanı Ekim Alptekin’in sahibi olduğu Hollanda merkezli Inovo BV şirketi, Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’e ait olan Flynn Intelligence Group ile FETÖ’yu araştırmak üzere üç yıl önce sözleşme yapmıştı. Türk İşadamı Ekim Alptekin’nin ABD'de FETÖ’ye karşı yaptığı çalışmalar “Fetullah Gülen’e komplo kurmak” olarak gösterildi.

ÖZEL YETKİLİ SAVCI DÜĞMEYE BASTI

Alptekin'in girişimleri sonucunda FETÖ ve üyeleri ABD'de karanlık bir yapı olarak tanınmaya başlanmıştı. Sürecin ardınan özel yetkili bir savcının düğmeye basmasıyla birlikte hem Trump'ın güvenlik danışmanlığı şirketine ve TAİK eski Başkanı Ekim Alptekin'e karşı soruşturma başlattı. 

İddianamede Alptekin, komplo kurmakla suçlanırken Trump'ın güvenlik danışmanı şirketine ise Türkiye'den ödeme yapıldığı iddiası da yer alıyor.

Davanın hakimi Anthony Trenga, iddianameye tepki göstererek "Türkiye tarafından Flynn'a ödeme yapıldı" tezinin duruşmada kullanılmasını yasakladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN