Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis'e İngilizlerden övgü

Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis'e İngilizlerden övgü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı. 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'görkemli bir Osmanlı vizyonunun peşinde olduğunu' belirten Yunan Başbakan, İngilizlerin övgüsünü aldı.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis, bu kez İngiliz medyasına skandal açıklamalarda bulundu.

İngiliz Sunday Times'a konuşan Miçotakis, Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerine de atıfta bulunarak, Ankara tarafından yayılan dezenformasyonu kınadı.

Türkiye'nin yanlış bilgiler yaydığını ileri süren Miçotakis, "Erdoğan bölgesel bir oyuncu olmak istiyor ve herkesin Türkiye'nin büyüklüğünü kabul edeceğini umuyor ama bu Yunanistan'ın egemenliğine karşı olursa böyle bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.

'AKONOMİK ALANDA BİR MUCİZYE İMZA ATTI!

İngiliz Sunday Times gazetesi haberde, gelecek temmuzdaki kritik seçimlere hazırlanan Miçotakis'in 2019 yılında göreve geldikten sonra krizle sarsılan Yunanistan'da 'ekonomik alanda bir mucizeye' imza attığı yorumunda bulundu.

Haberde, Yunan siyasetinde önemli bir aileden gelen Miçotakis'in ülkeye çektiği dış yatırımlarla Avrupa merkez sağında bir idol haline geldiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN