Türklerin akın akın gittiği ülkede ilginç sonuç! Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında dibe vurdu

Türklerin akın akın gittiği ülkede ilginç sonuç! Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında dibe vurdu

Türkler akın akın o ülkeye gidiyordu! En mutlu ülkeler arasında son sıralarda yer aldı! Avrupa Birliği ülkelerinde düzenlenen mutluluk endeksinde ilginç sonuçlar şaşırttı. Gençlerin hayali olan o ülkeye bu verileri gören gitmekten vazgeçiyor. İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sorunların neticesinde, özellikle gençler yurt dışına gitme hayali kuruyor. Türklerin en çok gitmek istediği o ülke, Avrupa Birliği (AB) İstatistik kurumu Eurostat'ın verilerinde son sıralara yerleşti. Araştırmaya göre, o ülkedeki mutluluk oranı eskiye göre daha az. Listenin zirvesinde yer alan ülke şaşırttı.

TÜRKLER AKIN AKIN GİDİYORDU

Euronews tarafından paylaşılan haberde, AB'de yer alan en mutsuz ve en mutlu ülkeler listelendi. Listenin başında ve sonlarında yer alan ülkeler ise dünya gündeminde yeraldı. AB'nin en mutlu ülkesi Avusturya seçilirken, Türklerin akın akın gittiği o ülke son sıralarda yer aldı. En yoksul ülkeler arasında yer alan Polonya ve Romanya'nın ilk 3'te yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

slide-1.jpg

LİSTENİN SONUNDA YER ALDI

Ülkemizde yaşanan ekonomik durumlar sebebiyle, özellikle gençlerin gitmek istediği o ülke son sıralarda yer aldı. AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, her yıl ölçülen mutluluklar bu sene oldukça ilginç.

Listenin son sırasında Bulgaristan yer alırken, zenginliğiyle bilinen Almanya listenin sondan ikinci sırasında yerini aldı. Bu listeye göre, para mutluluğun kapısını açmıyor. 27 ülke arasında en güçlü ekonomiye sahip Almanya, aynı tutarlılığı mutluluk için yansıtamadı.

maxresdefault-2.jpg

TÜRK VATANDAŞININ GÖZDESİ

Türkiye'den fazlasıyla vatandaşın göç ettiği Almanya'da son durum dikkat çekti. Özellikle gençlerin hayalini kurduğu Almanya'da hayat son verilerle kafaları karıştırdı. 2023'te 56 bin Türkiye vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusunda bulunmuştu.

Almanya'da yapılan araştırmalara göre, 16 - 29 yaş arası vatandaşların, 65 yaş üstü vatandaşlara göre yüksek yaşam memnuniyeti gösterdiği paylaşıldı. Köln merkezli Rheingold Enstitüsü tarafından yapılan ankette, Almanların büyük bir bölümü "kaygılı, ilgisiz ve içine kapanık" olarak nitelendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN